Пошук

В області посилюють роботу щодо соціальної підтримки одиноких громадян у час карантину

Дата: 09.04.2020 08:19
Кількість переглядів: 369

Робота щодо соціальної підтримки одиноких людей, зокрема старшого віку, а також громадян з інвалідністю під час карантину триває. Однак потребує посилення. Про це сказав заступник очільника області Юрій Лесюк на нараді в ОДА. Тут зібрались представники кількох структурних підрозділів обласної адміністрації, також волонтерської ініціативи «Нема самотніх». Разом напрацьовували шляхи роботи для більш ефективної взаємодії щодо соціальної підтримки черкащан, які потребують підтримки.

– Вимушені карантинні заходи передбачають обмеження переміщення людей, а відтак і можливість одиноких громадян чи тих, які мають проблеми зі здоров’ям, самостійно придбати необхідні речі, ліки, зокрема й за рецептами. Маємо посилити механізм адресної допомоги. Швидко налагодити його територіально там, де він пробуксовує, – зауважив Юрій Лесюк. – Для цього об’єднуємо зусилля влади та волонтерів.

Зауважимо, нині в області працює понад 1300 соціальних робітників, які забезпечують послугами вдома 25 тисяч одиноких та одиноко проживаючих громадян похилого віку. За словами директора Департаменту соціального захисту населення ОДА Руслана Чикала, за період карантину додатково виявили та взяли на обслуговування ще понад півтори сотні самотніх черкащан. Цю роботу разом із представниками органів місцевого самоврядування продовжують.

Водночас на певних територіях регіону існує потреба активізації роботи щодо підтримки й забезпечення самотніх людей, зокрема в частині діяльності органів місцевого самоврядування щодо виявлення одиноких громадян, у цілому посилення комунікації усіх сторін. У цій роботі  неабияк допомагають волонтери. Зокрема волонтерська ініціатива «Нема самотніх». Її представниця Леся Валяєва спільно зі своїми колегами-волонтерами щодня надають адресну допомогу всім, хто є в групі ризику, та не перебуває на обслуговуванні територіальних центрів – здійснюють безоплатну доставку ліків, продуктів за кошти заявників.

На нараді спільно напрацювали більш оперативний механізм забезпечення одиноких громадян, зокрема й похилого віку, ліками за рецептами. Обговорили шляхи посилення психологічної підтримки людей у час карантину, попередження випадків домашнього насильства та ін.

Загалом у цьому напрямку зусилля об’єднують Департамент соціального захисту населення, Управління охорони здоров’я, Управління у справах сім’ї, молоді та спорту обласної адміністрації, Черкаський обласний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, волонтерська ініціатива «Нема самотніх» та ін.

Нагадаємо, Черкаський обласний контактний центр також активно співпрацює з волонтерами Черкащини щодо підтримки людей похилого віку та людей з інвалідністю.

В області діє “гаряча”лінія: 0 800 50 88 76. За цим номером громадяни можуть одержати роз’яснення й допомогу з різних питань щодо ситуації з поширенням коронавірусу. Йдеться і про безкоштовну доставку продуктів та ліків для одиноких громадян похилого віку та людей з інвалідністю, придбаних за кошти останніх.

Нагадаємо також, діють обмеження стосовно громадян, яким більше 60 років та які перебувають в групі ризику. Читайте ТУТ 

Також для людей старшого віку в області діє «часовий режим» для походу в магазини, зокрема в низці торговельних мереж – з 9.00 до 10.00. Час  рекомендований для мінімізації контактів із громадянами інших вікових категорій.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь