Кам’янщина карантинна: волонтери допомагають людям похилого віку пакунками “підтримки”

Дата: 03.04.2020 20:55
Кількість переглядів: 425

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Сьогодні на Кам’янщині організувалася група волонтерів, яка забезпечує людей похилого віку продуктовими наборами та масками. З тим, як працює благодійний рух в місті ознайомився очільник області Роман Боднар під час відвідин Кам’янки.

Першу партію в 1 тисячу багаторазових масок власноруч пошили та передали працівниці Черкаського шовкового комбінату. Чигиринська «Вікторія» теж віддали тисячу масок, як і смілянська «Славна». Тонну борошна та тонну цукру привіз голова Всеукраїнської Аграрної Ради Андрій Дикун. Він, між тим, продовжує забезпечувати продуктами незахищених уманчан та медиків.

– Хто не знав, у Золотоноші «Агросвіт» виготовляє макаронні вироби, вони теж у складі набору, – відзначив Роман Боднар. – Перерахував всі позиції для того, щоб подякувати кожному, «чия хата не скраю»! Дякую Богдану Солошенку за мобілізацію зусиль, а кам’янчанам за небайдужість до ближніх. Ні політичні погляди, ні розбіжності у світоглядних переконаннях не завадили всім нам об’єднатися.

Формували пакети підтримки вчора до пізнього вечора. Сьогодні ж з самого ранку їх почали розвозити тим, хто потребує підтримки. Невеличку, але вкрай необхідну допомогу отримають близько 1000 людей похилого віку Кам’янки.

У ході робочої поїздки Роман Боднар зі своїм заступником Юрієм Лесюком відвідав також медичні заклади Кам‘янки, поспілкувалися із лікарями, місцевими жителями.

– Засобами індивідуального захисту лікарня забезпечена, запаси не безмежні, але і поставки не останні, – додав очільник області. – На території ЦРЛ облаштували тимчасовий пункт скринінгового медичного «сортування» хворих на COVID-19. За рекомендаціями МОЗу, пацієнти з респіраторними симптомами мають пройти первинне скринінгове медичне розподілення ще до входу у приймальне відділення. Медичні працівники розподілятимуть пацієнтів залежно від ступеню важкості та госпіталізувати в лікарні лише тих хворих, які потребують цілодобового медичного спостереження. Така схема сприятиме зниженню ризиків інфікування на території лікарні для інших пацієнтів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь