Хліб - всьому голова!

Дата: 05.11.2019 11:49
Кількість переглядів: 827

            В Україні з давніх-давен ведеться, що хліб у хаті – то багатство, сіль – гостинність і щирість. Для українського народу він був не просто стравою – це була основа життя і найдорожча святиня. В усі часи хліб берегли, він з людиною від народження і до глибокої старості. Як із зерня проростає хлібний колос, так і в дитячих серденьках проросте великий колос добра, честі, поваги, справедливості.

            У ЗДО «Росинка» відбулось свято хліба «Хліб – всьому голова», на якому почесним гостем був коровай на вишитому рушнику. Вихователь середньої групи Головко О.М. спільно із батьками та вихованцями готувались до свята: прикрашали зал рушниками, вишитими руками мам та бабусь, підбирали костюми, вчили вірші, розучували інсценівки.

          Дітки святково вбрані у вишиваночки, красиві, радісні і щасливі. Свято відбувалось у веселій і радісній атмосфері. Під музичний супровід вихованці співали пісень про хліб, в яких прославлялась праця хліборобів, танцювали таночки з рушниками та колосками. Цікавими були інсценівки: «Трудівниця і ледар», «Грицю, Грицю до роботи», «Бублик і Паляниця». Розповідали вірші, гралися у веселі ігри і завзято намагались вкусити бублика.

           Приємно, що у залі були присутніми три покоління: діти, батьки, бабусі з дідусями. Глядачі аплодували маленьким артистам, раділи їхнім успіхам і талантам. На завершення свята урочисто розрізали коровай і почастували усіх гостей.

        Такі тематичні свята навчають дітей цінувати тяжку працю людей, виховують шанобливе ставлення до хліба не тільки як цінного продукту харчування, а й як святиню нашого народу, з його традиціями та звичаями.

      Нехай у маленьких, світлих голівках дітей закарбуються прислівя: «Хліб – усьому голова», «Хліб – це мир, любов, життя, хліб – це наша радість». Віримо, що у кожному серці проросте зерно добра, душі будуть величними і чесними, як безкрає пшеничне поле! Нехай усі будуть ситі й здорові, веселі й щасливі, щоб в усі віки на українському столі на білій вишитій скатертині лежав, мов сонце, свіжий хліб.

Директора ЗДО «Росинка»

Буценко Анжела

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь