Хліб - всьому голова!

Дата: 05.11.2019 11:49
Кількість переглядів: 843

            В Україні з давніх-давен ведеться, що хліб у хаті – то багатство, сіль – гостинність і щирість. Для українського народу він був не просто стравою – це була основа життя і найдорожча святиня. В усі часи хліб берегли, він з людиною від народження і до глибокої старості. Як із зерня проростає хлібний колос, так і в дитячих серденьках проросте великий колос добра, честі, поваги, справедливості.

            У ЗДО «Росинка» відбулось свято хліба «Хліб – всьому голова», на якому почесним гостем був коровай на вишитому рушнику. Вихователь середньої групи Головко О.М. спільно із батьками та вихованцями готувались до свята: прикрашали зал рушниками, вишитими руками мам та бабусь, підбирали костюми, вчили вірші, розучували інсценівки.

          Дітки святково вбрані у вишиваночки, красиві, радісні і щасливі. Свято відбувалось у веселій і радісній атмосфері. Під музичний супровід вихованці співали пісень про хліб, в яких прославлялась праця хліборобів, танцювали таночки з рушниками та колосками. Цікавими були інсценівки: «Трудівниця і ледар», «Грицю, Грицю до роботи», «Бублик і Паляниця». Розповідали вірші, гралися у веселі ігри і завзято намагались вкусити бублика.

           Приємно, що у залі були присутніми три покоління: діти, батьки, бабусі з дідусями. Глядачі аплодували маленьким артистам, раділи їхнім успіхам і талантам. На завершення свята урочисто розрізали коровай і почастували усіх гостей.

        Такі тематичні свята навчають дітей цінувати тяжку працю людей, виховують шанобливе ставлення до хліба не тільки як цінного продукту харчування, а й як святиню нашого народу, з його традиціями та звичаями.

      Нехай у маленьких, світлих голівках дітей закарбуються прислівя: «Хліб – усьому голова», «Хліб – це мир, любов, життя, хліб – це наша радість». Віримо, що у кожному серці проросте зерно добра, душі будуть величними і чесними, як безкрає пшеничне поле! Нехай усі будуть ситі й здорові, веселі й щасливі, щоб в усі віки на українському столі на білій вишитій скатертині лежав, мов сонце, свіжий хліб.

Директора ЗДО «Росинка»

Буценко Анжела

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь