Пошук

Комплексна термомодернізація — це нагальна проблема, яку вирішують в Стеблівській громаді!

Дата: 05.11.2019 11:40
Кількість переглядів: 728

Термомодернізація будівель комунальних закладів – нагальна проблема, що постає сьогодні перед місцевою владою, органом місцевого самоврядування, його керівництвом.

Цим поняттям позначають комплекс робіт з технічного переоснащення будівлі, мета якого полягає у зменшенні споживання енергії при забезпеченні достатнього комфорту. Термомодернізація дозволяє зменшити комунальні платежі (на 30-80%), суттєво осучаснити зовнішній вигляд будівлі та підвищити якість повсякденного перебування для персоналу та пацієнтів.

Основні перепони тут – це, звісно, фінансування та брак інформації про розумну організацію заходів з комплексної термомодернізації. Втім, в Україні вже випробувані ряд механізмів залучення коштів на енергоефективні заходи, а також напрацьований певний досвід, що дозволяє уникати непотрібних помилок.

      Протягом 2017 року Стеблівською селищною обєднаною територіальною громадою реалізовані 2 проєкти у сфері енергоефективності :

-"Капітальний ремонт будівлі закладу дошкільної освіти «Росинка» з утепленням фасаду в смт. Стеблів Корсунь-Шевченківського району Черкаської області по вулиці Шкільна, буд.9".;

- "Капітальний ремонт приміщення амбулаторії загальної практики сімейної медицини в смт Стеблів Корсунь-Шевченківського району Черкаської області по вулиці Нечуя - Левицького, буд.5".

У результаті реалізації цих проєктів утеплено зовнішні стіни будівель мінераловатною плитою із приведенням їх опору теплопередачі до Rgmin=3,3м2 /кВт, при цьому покращився температурний режим в кімнатах та кабінетах закладів до +20+220С в опалювальний період. Як наслідок, створено належні санітарні умови для 100 вихованців закладу дошкільної освіти і близько 4 тис. пацієнтів закладу первинної ланки охорони здоров’я та умови праці для персоналу.

Протягом 2019 року в Стеблівській громаді реалізуються 2 інвестиційні проєкти у сфері енергоефективності:

"Капітальний ремонт будівлі Стеблівської загальноосвітньої школи І - ІІІ ступенів ім. І. С. Нечуя-Левицького по вул. Партизанська, 3 в смт. Стеблів, Корсунь-Шевченківського району Черкаської області ( із здійсненням комплексних заходів з енергоефективності)".   Відповідно до проєкту замінено 112 віконних блоки на металопластикові склопакети, двері, проведено утеплення перекриття даху та завершується утеплення фасаду мінераловатною плитою, на стадії завершення робіт з упорядкування території.

Сьогодні школу відвідує 281 учень. Температурний режим у класах та кабінетах протягом  опалювального періоду не відповідав діючим санітарним нормам. З проведенням комплексної термомодернізації будівлі, дітям буде комфортно навчатися, крім того суттєво покращився його зовнішній вигляд, очікується зменшення витрат селищного бюджету на оплату природного газу та електричної енергії.

Згідно з проєктом "Капітальний ремонт будівлі амбулаторії загальної практики сімейної медицини по вул. Соборна,6 в с.Шендерівка Корсунь-Шевченківського району Черкаської області ( із здійсненням комплексних заходів з енергоефективності)": замінено 24 віконних блоки на металопластикові склопакети, влаштоване покриття даху з металочерепиці, проведено утеплення фасаду та перекриття даху мінераловатною плитою,  покладено тротуарну плитку.

В результаті реалізації проекту 1247 пацієнтам закладу первинної ланки охорони здоров’я сіл Нова Буда, Комарівка, Хильки, Шендерівка, створені належні санітарні умови для отримання медичних послуг.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь