Душа і серце Стеблівської загальноосвітньої школи ім. І.С.Нечуя - Левицького!

Дата: 03.11.2019 06:59
Кількість переглядів: 747

ДУША І СЕРЦЕ ШКОЛИ

Фото без описуФото без опису

 

     В світі існує безліч професій, але жодну не можна порівняти з професією учителя. Щодня, щохвилини, знаходячись поруч, саме вчитель піклується про підростаюче покоління, цікавиться їх думками і мріями. Таким учителем, професіоналом своєї справи є директор Стеблівської загальноосвітньої школи І – ІІІ ступенів імені І. С. Нечуя-Левицького, що на Корсунщині, Миронюк Галина Миколаївна, яка цими днями святкує поважний ювілей. Свій педагогічний талант успадкувала від рідних, бо є частинкою педагогічної династії, загальний трудовий педагогічний стаж якої  складає кілька століть. За покликанням, велінням душі прийшла вона до школи, пройшла всі сходинки учительських університетів і ось уже 17 років очолює колектив. Та не просто очолює, а веде і спрямовує до висот, своєю енергією і оптимізмом спонукає до творчості, вміло поєднує функції керівника, вчителя – професіонала, господарника. Галина Миколаївна - гарна жінка, з чарівною посмішкою на обличчі, любляча мама, турботлива донька, а головне -  має найкращі моральні якості справжнього  вчителя:   високу  внутрішню культуру, вимогливість до себе та інших, стриманість у стосунках з будь - ким, високий професіоналізм, комунікабельність, ініціативність, творчий підхід  до справи. Своїм власним прикладом вона навчає і виховує. Мудрий керівник, вчитель - наставник, вчитель-професіонал, завжди у творчому пошуку, з нею цікаво працювати і вчителям, і учням. Галина Миколаївна говорить так: «Я з радістю йду на роботу, бо там мене чекає гамірливий шкільний колектив; я відчуваю в собі сили спрямувати роботу цього колективу в потрібне русло;  я з радістю повертаюся додому, бо саме тут я знаходжу час і місце для відпочинку і роздумів, для наснаги і вдосконалення. Я, як і кожен, хто любить нелегку вчительську професію, падаю і піднімаюсь, захоплююсь і розчаровуюсь, шукаю, знаходжу і знову втрачаю... Щодня я відчуваю себе багатою людиною, бо маю найдорожчу коштовність у світі – спілкування з друзями».

   Розташований у мальовничому Надроссі Стеблів опинився в ІУ зоні радіоактивного забруднення. Ця обставина і визначила шлях педагогічного колективу, який розбудував свою роботу в напрямі боротьби за здоров’я дітей. Всю цю роботу ініціювала і спрямовувала директор Миронюк Г.М. З її легкої руки школа брала участь у Всеукраїнському конкурсі Шкіл сприяння здоров’ю у 2003, 2006, 2009 роках та була відзначена в різних номінаціях. У 2006 році школа ввійшла в число «100 кращих шкіл України» в номінації «Школа здоров’я». У 2012 році директор стала лауреатом Всеукраїнського конкурсу «Директор ХХІ століття», а в 2013 році Стеблівська ЗОШ І-ІІІ ступенів ввійшла в число шкіл «Флагман освіти». Директор Галина Миколаївна уміє керувати і радити, вимагати і розуміти. Тому й досягають у Стеблеві високих результатів, про які знає не лише Корсунщина, а й Черкащина, вся Україна. Досвід стеблівського колективу  занесено до каталогу передового педагогічного досвіду Черкащини. По досвід у Стеблів  приїжджають колеги не тільки з навчальних закладів району, а й області.

 Миронюк Галина Миколаївна закінчивши природничий факультет Черкаського педагогічного інституту в 1981 році, розпочала багаторічну сумлінну працю вчителя біології. Вчителька докладає максимум зусиль, щоб дати учням основи біологічних знань, часто використовує нестандартні форми роботи, спонукає учнів до дослідницької і наукової роботи. Вчителька щедро ділиться секретами педагогічного успіху на сторінках фахових видань, на сайті школі, на педагогічних зібраннях. Її виступи змістовні і цікаві. Чекають інформації з Стеблева читачі районної газети «Надросся», з захопленням слухають виступи директора Миронюк Г.М. слухачі радіо «На хвилях Корсуня». За сумлінну працю за результатами атестації Галині Миколаївні присвоєно вищу кваліфікаційну категорію та звання «Старший учитель». За плідну  працю,  професіоналізм, високі досягнення на освітянській ниві Миронюк Г. М.  нагороджена Почесними грамотами Черкаської облдержадміністрації, Корсунь - Шевченківської райдержадміністрації, районного відділу освіти, вона неодноразовий переможець районних конкурсів: «Директор року», «Творча особистість». В 2011 році була делегатом ІІІ Всеукраїнського з’їзду працівників освіти, в 2012 році брала участь в парламентських слуханнях з питань освіти. В 2011 році нагороджена премією О.А. Захаренка.

Щодня по цеглинці облаштовує Галина Миколаївна свій другий дім. На шкільному подвір’ї зеленіють дерева, а директор вирощує покоління за поколінням нові особистості, громадян нашої країни. ЇЇ бажанням взагалі немає меж, а можливості відшукує сама, власними силами. Нелегко іноді доводиться, але не жалкує сил і старань, щоб захистити чи довести свою правоту, втілити в життя нову ідею для рідної школи, щоб не тільки підтримувати, а й розвивати і розбудовувати її.

В соціальних мережах колеги з інших шкіл так відгукуються про Галину Миколаївну.

Ольга Ліворук, директор Канівської гімназії імені І.Франка: «Дякую долі, що дала змогу зустрітися з цією дивовижною людиною! Учитель від Бога!»

Katya Romanets, вчитель – пенсіонер Зарічанського НВК: «Галино Миколаївно, Ви дуже добра і мудра жінка. Ви справжній сучасний керівник. Ви талановитий учитель. Ви змогли створити сучасну модель школи, де хочеться працювати і навчатися. Ваші учні вміють креативно мислити і логічно викладати свої думки. Хвала і честь таким педагогам. Хай вам все вдається», «Шановні вчителі Стеблівської школи! Вам пощастило. У вас класний директор».
Галина Кулик, вчитель іноземної мови Корсунь – Шевченківської ЗОШ №1: «Людина, яка бачить, що її цінують, завжди буде робити більше, ніж від неї вимагають. Абсолютно вірне твердження, і Ви, Галино Миколаївно, цінуєте кожного свого працівника і тому маєте хороші результати.
Щиро захоплююсь Вашим стилем керівництва! Ви - справжній Директор! Успіхів Вам і міцного здоров'я!»

 

Хай будуть з вами здоров'я та сила,
Хай доля буде ласкава і щира!
Щоб ніколи не знали ви втоми!
Хай мир і злагода будуть у домі,
Хай Господь дарує надію й тепло
На довгі літа, на щастя й добро!

 

З повагою,

колектив Стеблівської ЗОШ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь