Пошук

…Я живу в країні дивній, родовід веду з села

Дата: 27.08.2019 14:54
Кількість переглядів: 462

…Я живу в країні дивній, родовід веду з села

   Комусь Доля напророкувала народитися в місті, а нас Бог благословив до життя в селі. І в день, коли весь український народ відзначав День Незалежності України, жителі села Хильок відсвяткували  День села –  свого маленького населеного пункту з такою веселою назвою, цікавою історією та прекрасними людьми.

  Під час свого вітального слова депутат селищної ради Шатковська Алла Юхимівна привітала всіх присутніх з Днем Незалежності та сільську родину з святом і подякувала всім жителям, які постійно приймають активну участь у розвитку села та благоустрою сільської території. Зокрема, весняне прибирання головної вулиці Хильок та позапланові  «суботники» на сільському кладовищі стали традиційними для жителів села.

                                 

    На святі згадали теплими словами   Павленко Катерину Андріївну, 1922 р.н.  та Гурець Марію Миколаївну, 1928 р.н.,  які є найстарішими жителями села. Всі  побажали їм добра і в здоров’ї  відсвяткувати сторічні ювілеї. Та найбільше вітань і щирих побажань отримали батьки наймолодшої жительки села Медянко Аліси, яка в цьому році ощасливила їх та наше село своєю появою. А родинний гурт «Хильківчани» під керівництвом художнього керівника Безуглого Ф. В. порадував жителів та гостей свята своїми піснями, гумористичними  історіями з життя села та односельців.

   Про Хильки можна говорити багато, але хочеться подякувати всім тим, хто допомагає та підтримує наше село. Завдяки фінансовій підтримці Стеблівської селищної ради хильчани мають затишний ФАП, у якому проведено водопостачання ( є гаряча і холодна вода), зроблено утеплення та облицювання фасаду, оновлено підлогу, придбано новий холодильник.

- Подолано ще один крок до кращої якості обслуговування пацієнтів, - ділиться своїми враженнями завідуюча фельдшерсько-акушерським пунктом Кодола Л. І.

  Постійною проблемою в Хильках завжди вважалася дорога від траси  і до центру села. Та за останні роки і за підтримки Стеблівської ОТГ відремонтовано та заасфальтовано чималий відрізок дорожного полотна. Не один подорожуючий власним авто по селу  вже звернув увагу  на якість виконаної роботи. А ми, жителі села Хильки, щиро вдячні за цей «дорожній» подарунок селищному голові Данільченку О.В. та  в.о. старости Скорику В. М. і всім тим, хто допомагає  і підтримує наше село.

  Всі ми виросли в селі і ніколи не цуралися свого хильківського походження. Ми – хильчани, і вважаємо своє село наймальовничішим і найкращим в Україні. Ми пишаємось тим, що село Хильки – колиска нашого життя, місце, де ми вперше заспівали в дитинстві, а потім піснею заявили про себе на увесь світ, щоб про нас почули і запам’ятали. І де б ми не були,  але завжди дороги нас ведуть додому, в рідні Хильки.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь