Пошук

Про затвердження Програми  інформування громадськості Стеблівської селищної об’єднаної територіальної громади на 2019-2021 роки

Дата: 27.08.2019 16:01
Кількість переглядів: 782

ПРОЄКТ

 

СТЕБЛІВСЬКА СЕЛИЩНА РАДА

КОРСУНЬ-ШЕВЧЕНКІВСЬКОГО РАЙОНУ ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ТРИДЦЯТЬ ПЯТА СЕСІЯ 7 СКЛИКАННЯ

 

РІШЕННЯ

 

Від __ ________ 2019 року

 

№ __-__/VІІ

              смт Стеблів

 

 

 

Про затвердження Програми 

інформування громадськості Стеблівської

селищної об’єднаної територіальної громади

на 2019-2021 роки

 

 

 

Відповідно до пункту 22 частини першої статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Закону України «Про інформацію», Закону України «Про порядок висвітлення діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування в Україні засобами масової інформації» з метою забезпечення прозорості роботи селищної ради та її виконавчого комітету і доступу до інформації жителів населених пунктів Стеблівської селищної об’єднаної територіальної громади,  селищна рада

ВИРІШИЛА:

  1. Затвердити Програму інформування громадськості Стеблівської селищної обєднаної територіальної громади на 2019-2021 роки (додано).
  2. Виконавчому комітету селищної ради передбачити кошти на реалізацію Програми при формуванні бюджету на відповідний рік.
  3. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію селищної ради з питань планування, фінансів, бюджету  та соціально-економічного розвитку та комунальної власності.

 

 

 

Селищний голова                                                             О. ДАНІЛЬЧЕНКО

 

 

 

 

                                                                               ЗАТВЕРДЖЕНО

рішенням 35 сесії селищної ради

                                              VIІ скликання

                                                                                  від ___ ___________ 2019 року

                                        №_____

 

 

 

ПРОГРАМА

інформування громадськості Стеблівської селищної об’єднаної територіальної громади  на 2019-2021 роки

 

 

Загальні положення

 

З підвищенням ролі місцевого самоврядування в Україні зростає необхідність інформаційного забезпечення діяльності органів місцевого самоврядування та надання населенню своєчасної та об’єктивної інформації щодо їх діяльності.

  Законодавство України передбачає обов’язкове розміщення прийнятих рішень та матеріалів  щодо діяльності органів місцевого самоврядування  в засобах масової інформації. Органи державної влади та органи місцевого самоврядування в межах коштів, передбачених у державному або місцевих бюджетах на висвітлення їх діяльності, формують замовлення засобам масової інформації на:

створення спеціальних звітів і репортажів про важливі події, що відбуваються в державі, про діяльність органів державної влади та органів місцевого самоврядування;

проведення прямих теле- і радіотрансляцій про їх діяльність;

організацію систематичних (проблемних, тематичних) теле- і радіопередач та сторінок (рубрик) у друкованих засобах масової інформації;

створення та поширення інформації, авторських матеріалів про діяльність органів державної влади та органів місцевого самоврядування роз'яснювального характеру;

запис і зберігання відео- і аудіоматеріалів про висвітлення діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування.

Видатки на фінансування засобів масової інформації щодо висвітлення діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування передбачаються у Державному бюджеті України та в місцевих бюджетах окремо.

Органи державної влади та органи місцевого самоврядування у своїх кошторисах зобов'язані передбачати витрати на висвітлення своєї діяльності засобами масової інформації.

Стаття 59 Закону України ”Про місцеве самоврядування в Україні” встановлює обов’язок органів місцевого самоврядування  та їх посадовців доводити до відома населення власні акти, а стаття 42 Закону зобов’язує селищного голову звітувати про свою роботу перед територіальною громадою на відкритій зустрічі з громадянами.

Згідно статті 21 Закону України «Про порядок висвітлення діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування в Україні засобами масової інформації» доведення до відома населення законів України та інших нормативно-правових актів здійснюється шляхом їх офіційного опублікування відповідно до закону державними друкованими засобами масової інформації та офіційними друкованими виданнями (офіційними виданнями), висвітлення аудіовізуальними засобами масової інформації, оприлюднення на офіційних веб-сайтах органів державної влади та органів місцевого самоврядування, а також в інший спосіб, визначений законом.

 

Далі за посиланням:

https://drive.google.com/file/d/1jvcDScaCZ4-EAHbtryRAgVY7VUlXUxDz/view


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь