Пошук

«Електронне малятко» та інші соціальні допомоги новоспеченим батькам

Дата: 02.07.2019 22:08
Кількість переглядів: 731

В допомогу  батькам

 

Новий сервіс під назвою «Електронне малятко» надасть можливість батькам під час реєстрації народження дитини отримати комплекс необхідних послуг, подавши лише одну заявку в електронному вигляді, не виходячи з дому.

Пакет сервісів включає: реєстрацію місця проживання малюка; призначення допомоги при народженні дитини; реєстрація новонародженого в електронній системі охорони здоров’я; реєстрація дитини у реєстрі платників податків;  видача посвідчень батьків багатодітної сім’ї та дитини з багатодітної сім’ї.

Передбачається, що таку заяву в електронному вигляді батьки новонародженої дитини зможуть подати як в органи державної реєстрації актів цивільного стану, так і в заклади охорони здоров’я, та через Центри надання адміністративних послуг (ЦНАПи), які планують долучити до цього проекту. 

Система працюватиме дуже просто: батьки через електронний кабінет в себе вдома ідентифікують свою особу електронним ключем і подають одну заявку, в якій вказано ім’я дитини і ті послуги, які вони хочуть отримати.

Ще один вид соціальної допомоги новоспеченим батькам – «муніципальна няня». Це додаткова грошова допомога від уряду молодим сім’ям. Крім щомісячних 860 гривень виплат на дитину, сім’я може безповоротно щомісяця отримувати ще 1 626 гривень на відшкодування послуги няні.

Батьки самостійно обирають няню, укладають з нею цивільно-правовий договір, який не потребує нотаріального завірення. Після цього вони мають подати документи в управління соціального захисту населення для оформлення компенсації послуги «муніципальна няня». Компенсація виплачуватиметься управлінням соцзахисту населення в кінці кожного місяця й автоматично переглядатиметься щороку відповідно до прожиткового мінімуму на дітей віком до шести років, встановленого станом на 1 січня відповідного року.

Зазначені послуги надаватимуться виключно за бажанням батьків.

 

Начальник Корсунь-Шевченківського

районного відділу державної реєстрації

актів цивільного стану                                                                С. Босенко


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь