Аналіз регуляторного впливу проекту  Стеблівської селищної ради   «Про затвердження Правил благоустрою території населених пунктів Стеблівської об’єднаної територіальної громади»

Дата: 18.04.2019 10:17
Кількість переглядів: 849

Аналіз регуляторного впливу проекту

 Стеблівської селищної ради  

«Про затвердження Правил благоустрою території населених пунктів

Стеблівської об’єднаної територіальної громади»

 

Назва регуляторного акту: проект рішення Стеблівської селищної ради «Про затвердження Правил благоустрою території населених пунктів Стеблівської об’єднаної територіальної громади».

Регуляторний орган: Стеблівська селищна рада

Розробник документа: спеціаліст (юрист), постійна комісія з питань планування, фінансів, бюджету та соціально - економічного розвитку.

 

Аналіз  регуляторного впливу проекту рішення Стеблівської селищної ради «Про затвердження Правил благоустрою території населених пунктів Стеблівської об’єднаної територіальної громади» підготовлено згідно з вимогами Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», Методики проведення аналізу впливу регуляторного акта, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 11.03.04 № 308.

 

  1. Проблема, яку передбачається розв’язати шляхом

прийняття даного регуляторного акту

 

На даний час на території Стеблівської об’єднаної територіальної громади  діють Правила благоустрою та утримання території смт Стеблів Стеблівської селищної ради від 16 лютого 2012 року № 21-3/VI.

Існуючі правила не забезпечують в повному обсязі виконання вимог Закону України «Про благоустрій населених пунктів» та не забезпечують утримання об'єктів та елементів благоустрою в належному стані.

Причинами та умовами виникнення зазначених проблеми є недостатнє регулювання відносин у сфері благоустрою, відсутність чіткого нормативного регулювання прав та обов'язків суб'єктів господарювання у сфері благоустрою, а внаслідок чого неможливо об’єктивно, за допомогою сьогоднішніх важелів впливу, регулювати відносини, що виникають у сфері благоустрою.

Загальна проблема забезпечення та підтримання належного благоустрою на території Стеблівської об’єднаної територіальної громади, поліпшення її стану є досить актуальною. Актуальність проблеми полягає в тому, що не можливо вирішити питання стосовно усних та письмових скарг від фізичних осіб щодо створення  стихійних сміттєзвалищ на територіях загального користування (парки, провулки, прибудинкові території).

Так, за період з 01.08.18 по 15.03.2019 р. до виконавчого комітету Стеблівської селищної ради надійшло 12 звернень від жителів Стеблівської об’єднаної територіальної громади щодо недотримання правил благоустрою, серед яких:

2 - щодо розчищення доріг, тротуарів, площ, під’їздів,мостів, тощо  від снігу в зимовий час;

4 – відновлення електропостачання;

3 – порушення санітарних норм сусідами;

1 - розчищення доріг від снігу;

2- утримання тварин.

За вищезазначеними зверненнями не завжди була можливість притягнути винних осіб до адміністративної відповідальності, так як діючі Правила благоустрою не узгоджуються з вимогами чинного законодавства України.

Тому, з метою приведення до норм чинного законодавства України, у зв’язку з набуттям чинності з 06.02.2018 р. Типових правил благоустрою території населеного пункту затверджених Наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 27.11.2017 р. №310 виникла необхідність прийняття нових Правил благоустрою території населених пунктів Стеблівської об’єднаної територіальної громади та затвердження  цього нормативного документу за процедурою регуляторного акту.

Далі за посиланням:

https://drive.google.com/file/d/13UeeLpPaWdDeIdJpp_xZq5pIV6ob0dgT/view


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь