14 грудня в Україні відзначається «День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС». Це визначено Указом Президента України № 945/2006 року від 10 листопада 2006 року.

Дата: 14.12.2018 21:12
Кількість переглядів: 751

          За роки, що минули, ми всі пройшли складний шлях усвідомлення і переосмислення того величезного комплексу проблем, який пов'язаний з використанням високих і, нерідко, небезпечних технологій. Незмінним залишається лише одне – найглибша повага до людей, які закрили собою світ від атомного лиха, що вирвалося зі зруйнованого четвертого блоку ЧАЕС. Їхній подвиг неможливо переоцінити – як не можна переоцінити значення того, що було зроблено. Їхній героїзм, патріотизм і професійна майстерність перевірені часом.

         Із самого ранку в Стеблеві біля пам’ятного знаку «Нашим землякам ліквідаторам аварії на ЧАЕС» зібралися стеблівчани та гості, щоб вшанувати пам’ять тих, хто ціною власного життя, віддаючи всі сили та здоров’я, боролися із ворогом під назвою «атом».

На початку мітингу згадали тих, кого вже немає з нами, схиливши голови у хвилині мовчання.

Голова ГО «Союз. Чорнобиль. Україна», Борис Чорновол вручив дружинам ліквідаторів, яких сьогодні немає з нами, грамоти та квіти: Миронюк Галині Миколаївні, дружині ліквідатора Миронюка Анатолія Івановича та Журавель Ользі Яківні, дружині ліквідатора Іллічука Дмитра.

 

Ліквідатору І категорії Дмитру Дем’яновичу Шевчуку, жителю Стеблева, під час урочистого мітингу Борис Чорновол вручив орден «Герой Чорнобиля».

Слова вдячності за героїзм та відданість, висловив голова Стеблівської ОТГ Олексій Данільченко. Зазначив, що ми не маємо права забувати про самопожертву ліквідаторів аварії на ЧАЕС, які пройшли через усі кола ядерного пекла. Багато з цих людей не дожили до теперішніх днів, задля збереження життя і здоров'я майбутніх поколінь. Тож наше завдання - пам’ятати!!!

                                                                                                                                                                              Анжела Буценко

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь