УВАГА ❗️❗️❗️Про подання щорічного звіту опікуна(піклувальника) повнолітньої непрацездатної особи.

Дата: 30.01.2024 16:05
Кількість переглядів: 138

 

Увага! Про подання щорічного звіту опікуна(піклувальника) повнолітньої недієздатної особи.

   Виконком Стеблівської селищної ради повідомляє опікунам повнолітніх недієздатних осіб, що до 1 лютого 2024 року потрібно подати обовʼязковий щорічний звіт опікуна за 2023 рік за доведеною формою (Додаток).

   У даному звіті необхідно зазначити наступну інформацію: ПІБ опікуна (піклувальника); І підопічного; адресу проживання; склад сімʼї опікуна (піклувальника); вказати яке житло, майно закріплено за підопічним (адреса, стан); розмір пенсій, допомоги чи аліментів, інших поточних надходжень або прибутків підопічного; фінансовий звіт витрат коштів підопічного та ін.

   Нагадуємо!!!

   Відповідно до п. 4.11 Правил опіки та піклування, затверджених наказом Державного комітету України у справах сімʼї та молоді, Міністерства освіти України, Міністерства охорони здоровʼя України, Міністерства праці та соціальної політики України 26.05.1999 р. Nº 34/166/131/88, зареєстрованих в Міністерстві юстиції України 17.06.1999 р. Nº 387/3680 (далі - Правила), опікуни (піклувальники) подають щорічно, не пізніше 1 лютого, до органів опіки та піклування звіт про свою діяльність за минулий рік щодо захисту прав та інтересів підопічних, у тому числі щодо збереження належного їм майна та житла.

   Згідно з абзацу 2 п.4.3 Правил, опікун (піклувальник) повинен раз на рік здійснювати повне медичне обстеження підопічних.

   Відповідно до п. 4.7 Правил, опікун не має права без дозволу органів опіки та піклування укладати угоди, а піклувальник - давати згоду на їх укладання, якщо вони виходять за межі побутових.

   Згідно абзацу 2 п. 4.8 Правил, опікун (піклувальник) не має права дарувати від імені підопічного, а також зобовʼязувати себе від його імені порукою.

   Відповідно п. 4.9 Суми, які належать підопічним у вигляді пенсій, допомоги чи аліментів, інших поточних надходжень або прибутків від належного ім майна, переходять у розпорядження опікуна і витрачаються на утримання підопічних.

 

   Звіти приймають за адресою: смт Стеблів вул. Партизанська, 4

 

 

                                                                                           Виконком Стеблівської селищної ради

 



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь