Стихійна торгівля- це реальна загроза життю і здоров’ю людей!

Дата: 03.11.2023 14:02
Кількість переглядів: 135

Фото без описуФото без описуФото без опису

Стихійна торгівля- це реальна загроза

життю і здоров’ю людей!

 

          Черкаське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області інформує жителів регіону, що потенційною небезпекою для споживачів та загрозою виникнення інфекційних захворювань таких, як гепатит А, туберкульоз, сальмонельоз, дизентерія тощо, а також   харчових отруєнь є стихійна торгівля, ще одним із факторів  небезпеки є ситуація, яка склалася в зв’язку з агресією рф, на території нашої держави , що спричинило виникнення значної міграції населення. І як наслідок, склалася нестійка санітарно-епідеміологічна ситуація із захворюваності на вірусний гепатит А. Прикладом є  Вінницька область, а останнім часом і Івано-Франківська область.

      На стихійних ринках продукти харчування, які безконтрольно реалізуються з рук, можуть бути небезпечними, особливо м’ясо, молоко, риба, городина, гриби та ягоди, які не пройшли ветеринарно-санітарну експертизу, а продавці, які реалізують продукцію, не проходять медичні обстеження і потенційно можуть бути носіями небезпечних інфекційних захворювань. Купуючи продукти харчування на вулиці, дворах, під’їздах, скверах та інших не встановлених місцях, покупець бере відповідальність на себе та повинен усвідомлювати всі ризики для здоров’я. Люди вважають, що такі продукти дешевші і свіжіші та й заощаджується час на відвідини ринку чи супермаркету, але їх споживання може становити загрозу для здоров’я.          

        Наголошуємо, що законодавством України продаж харчових продуктів дозволяється здійснювати тільки через стаціонарні підприємства торгівлі та дрібнороздрібну торгівельну мережу. Розміщення даних об’єктів та введення їх в експлуатацію погоджується із відповідними компетентними органами. Харчові продукти і продовольча сировина, які надходять у торгівельну мережу, супроводжуються документами, що засвідчують їх якість та безпеку. Відповідальність за дотримання умов зберігання та реалізації  продуктів несуть керівники торгових підприємств.

       Найкраще купувати продукти харчування в офіційній торгівельній мережі. Це може гарантувати безпеку та якість харчових продуктів, а також надасть можливість у разі виникнення будь-яких негараздів подати у судові органи позов на відшкодування завданих збитків або шкоди здоров’ю.

      Варто зазначити, що стихійна торгівля існує доти, доки на неї є попит. Тож будьмо свідомими та обираймо безпечне харчування.

    Попереджаємо: стихійна торгівля може бути небезпечною для здоров’я людини!

Черкаське районне управління

Головного управління

Держпродспоживслужби в Черкаській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь