Пошук

Реформа повинна вирішувати питання якості послуг та гідної оплати праці медиків, – Максим Степанов

Дата: 04.05.2020 08:37
Кількість переглядів: 363

Фото без опису

Сьогодні із робочим візитом на Черкащині перебувавав міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

Спільно із головою Черкаської ОДА Романом Боднаром та керівниками установ відвідали Черкаську обласну дитячу лікарню, кардіологічний центр, онкодиспансер та Золотоніську районну лікарню.

Фото без опису

Максим Степанов у ході візиту перевірив готовність закладів охорони здоров’я області до наступного етапу реформи.

Фото без опису

Фото без опису

– Був вражений високим рівнем надання медичної допомоги черкаськими фахівцями. Це і кардіоцентр, і онкоцентр, обласна дитяча лікарня. В першу чергу дякую лікарям, які досягають таких результатів. Наприклад, кардіологічний центр, де роблять таку велику кількість операцій на відкритому серці і з чудовими результатами одужань. Те ж стосується і онкології на Черкащині, – зауважив Максим Степанов.

Фото без опису

За словами міністра, такі поїздки в регіони необхідні, аби внести раціональні вдосконалення у процес впровадження ІІ етап реформи.

– Чим краще працюють лікарі – тим більше вони рятують життів. Щоб цього досягати – необхідні фінансово-економічні умови: щодо оплати лікарських засобів, щодо заробітної плати медичних працівників. Тарифи, які затверджені з 1 квітня, інколи не покривають всіх медичних витрат. До прикладу, є таке захворювання як гемофілія. Воно практично “випало”, зараз на цю послугу не укладений відповідний договір, хоча хворих завжди лікували в онкоцентрі, – додав Степанов.

Реформа повинна вирішувати питання якості надання послуг  та  гідної оплати праці медиків.

Фото без опису??????

Міністр також зупинився на ситуації в Черкасах, де виконавчий комітет ухвалив рішення про послаблення карантинних заходів:

– Я розумію громадян, яких виснажив карантин. Але хочу наголосити і нагадати, що в нас не відбувається те, що в Іспанії, Італії, Франції та інших країнах. Наша система охорони здоров’я не має пікових навантажень, усім вчасно надається медична допомога. Це головне, ми втримали ситуацію. Повірте, ніхто не збирається тримати людей на карантині, якщо в цьому немає потреби. Із 11 травня плануємо пом’якшувати карантин, відкривати парки, перукарні, невеликі магазини… Але все робиться, після аналізу ситуації епідеміологами. Це рішення міської влади у Черкасах може звести нанівець все те, що ми робили протягом шести тижнів. Сподіваюся, цьому рішенню дадуть оцінку правоохоронні органи.

Фото без опису

За словами голови Черкаської ОДА Романа Боднара, важливим проблемним питанням у сфері медицини – є відтік кваліфікованих кадрів через невеликі заробітні плати. Дефіцит працівників на сьогодні по області складає 1500 працівників.

– Безумовно, заклади, які сьогодні відвідали – одні із найкращий в області. Але і вони мають проблеми: фінансові та кадрові. Реформування первинної ланки медицини вже дали свої результати, принцип “гроші ходять за пацієнтом” продемонстрував ефективність. Лікаря, який надає якісну допомогу, обирають пацієнти. Відповідно він отримує достойну заробітну плату. Щодо другого етапу: будь-яка реформа потребує вдосконалення і зворотного зв’язку. Заклади, які мають висококваліфікованих фахівців, повинні отримати можливість гідно фінансуватися.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь