Пошук

Новозбудовану медичну амбулаторію відкрили в Черкаському районі

Дата: 24.04.2020 15:56
Кількість переглядів: 404

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Сьогодні в Степанківській територіальній громаді Черкаського району відкрили амбулаторію загальної практики сімейної медицини. Тут обслуговуватиметься більше 3 тисяч жителів безпосередньо Степанок, а також підписантів декларацій із тутешнім сімейним лікарем, зокрема із Хацьок та Бузукова, що в ходять до складу Степанківської ОТГ.

Заступник голови ОДА Дмитро Ляшов, який прибув на відкриття, наголосив, що розвиток сімейної медицини на селі та в цілому системи охорони здоров’я в сільській місцевості – один із пріоритетів. Адже важливо, щоб жителі сільських місцевостей мали змогу одержувати вчасно якісні медичні послуги.

– У цілому ж на реалізацію цього проекту спрямували понад 5,7 млн грн державного та місцевого бюджетів, зокрема на будівельні роботи, придбання технологічного та медичного обладнання, – зауважив пан Дмитро. – Окрім того, з місцевого бюджету передбачили кошти на підведення зовнішніх інженерних мереж та благоустрій території, також забезпечення високошвидкісним інтернетом та ін.

Зауважимо, тутешня амбулаторія монопрактики, загальна площа якої сягає більше 200 кв.м, пердбачена для роботи 1-2 лікарів. Вони зможуть обслуговувати до 30 осіб на день. Нині тут працює один сімейний лікар. Однак кількість наявних у приміщенні кімнат дозволяє утримувати 2 лікарів. І вже найближчим часом планують, що до роботи долучиться ще одна молода медфахівчиня.

Теперішніми умовами роботи дуже задоволений лікар загальної практики сімейної медицини Віктор Гапоненко, який тут працює. Каже: в амбулаторії дуже комфортно, приміщення оснащене новітнім діагностичним обладнанням, зокрема й комп’ютерним, наявні всі необхідні інструменти й засоби для роботи, зокрема під час прийому, а також проведення різноманітних обстежень.

Головний лікар Черкаського центру первинної медико-санітарної допомоги Черкаської районної ради Ганна Пантюхіна водночас розповіла, що в амбулаторії є змога робити електрокардіографію, отоскопію, офтальмоскопію та ін.

– Крім того, важливо, що тут є телемедичне обладнання, що дозволить спілкуватися з лікарями третинного рівня, вузькими спеціалістами, кардіології, онкології та інших напрямків. І таким чином передавати інформацію через телемедичне обладнання, – зазначила пані Ганна.

Довідково:

постановою Кабінету Міністрів України від 06.12.2017 № 983 Черкаській області була передбачена субвенція на загальну суму 242,8 млн грн.

У 2018-2020 роках субвенцію розподілили на будівництво 26 амбулаторій, капітальний ремонт 21-го комунального закладу охорони здоров’я, придбання службового автотранспорту для медичних працівників, також більше 50 авто для існуючих амбулаторій та тих, що будуються, забезпечення надання медичних послуг із застосуванням телемедицини закладів охорони здоров’я, що працюють у сільській місцевості, а саме: 119 комплектів для 71 закладу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь