«ЗАБУВ ПРО ВЛАСНИХ ДІТЕЙ – ВІДПРАЦЮЙ БОРГИ!»

Дата: 31.10.2019 10:26
Кількість переглядів: 539

Фото без опису

«ЗАБУВ ПРО ВЛАСНИХ ДІТЕЙ – ВІДПРАЦЮЙ БОРГИ!»

Саме під такою назвою вийшла стаття в громадсько-політичній газеті Корсунь-Шевченківщини "Надросся" від 17 жовтня, в якій розповідається про суспільно корисні роботи та яким чином вони виконуються.

З недавнього часу «аліментники» не просто відпрацьовують свій борг перед дитиною, а ще й приносять користь місцевій громаді.

Суспільно корисні роботи як один із видів покарання для неплатників аліментів було введено першим пакетом законів #ЧужихДітейНеБуває, що набули чинності 6 лютого 2018 року. Другий пакет законів #ЧужихДітейНеБуває, схвалений Верховною Радою 3 липня, посилив відповідальність боржників, зокрема, передбачив кримінальну відповідальність за злісне ухилення від суспільно корисних робіт.

«Цього року 12 боржників відпрацювали суспільно корисні роботи в наслідок чого на користь маленьких корсунців сплачено 21893 тис. грн аліментів. На уповноважені органи з питань пробації покладено обов’язок виконання адміністративного стягнення у вигляді суспільно корисних робіт, які полягають у виконанні особою, яка вчинила адміністративне правопорушення, оплачуваних робіт.

Суспільно корисні роботи призначаються в судовому порядку на строк від 120 до 360 годин і виконуються не більше восьми годин.

Вид та перелік об’єктів оплачуваних робіт, на яких порушники повинні працювати, визначає відповідний орган місцевого самоврядування.
Оплата праці здійснюється погодинно за фактично відпрацьований час у розмірі не меншому, ніж встановлений законом мінімальний розмір оплати праці.

Якщо боржник ухилятиметься від суспільно корисних робіт, до нього застосовуватиметься адміністративний арешт. Строк арешту визначається з розрахунку, що одна доба арешту дорівнює 15 годинам невиконаних суспільно корисних робіт, але не може перевищувати 15 діб.
В разі злісного ухилення від виконання суспільно корисних робіт до боржника буде застосована кримінальна відповідальність у виді позбавлення волі на строк до 2 років.

Варто зазначити, що суспільно корисні роботи боржник виконуватиме у вільний від роботи чи навчання час, йому нараховуватиметься заробітна плата погодинно за фактично відпрацьований час у розмірі не меншому, ніж встановлений законом мінімальний розмір оплати праці.

«Вжиті сьогодні державою заходи є не тільки реакцією на багаторічне, системне невиконання обов’язку по сплаті аліментів, але й упередженням можливих порушень та стимулятором для формування нової культури відповідального батьківства».

Разом з тим, Закон «Чужих дітей не буває» та обмежувальні заходи, які вони встановлюють для неплатників аліментів, покликані, у першу чергу, не покарати порушників. Головне – це закласти міцне підґрунтя для усвідомлення суспільством тієї колосальної відповідальності, яку для людини передбачає батьківство.

Дбайте про власних дітей! Не забувайте, що їм щодня потрібне Ваше піклування та любов. Таке ганебне явище, як борги по аліментах, має бути викоренене.

Корсуь-Шевченківський РС
філії Центру пробації
в Черкаській області

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь