У Стеблівській ОТГ відзначили День пам’яті та примирення і 73 річницю Перемоги над нацизмом

Дата: 14.05.2018 09:33
Кількість переглядів: 889

    Щороку ми відзначаємо День Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, вшановуємо живих героїв тих днів, згадуємо загиблих. Також разом зі всією Європою відзначаємо День пам’яті та примирення.

      У Стеблівському будинку культури 8 травня відбувся тематичний вечір «А пам’ять вічна…». Аматорські колективи Стеблева та Шендерівки подарували глядачам прекрасні пісні, які тематично наблизили нас до часів Другої світової війни. Бібліотекар Стеблівської селищної бібліотеки Анжела Буценко підготувала сценарій, у якому глядачі з великим зацікавленням слухали зміст листів із фронту, де солдати писали листи, можливо, і останні, своїм матусям, коханим… Був прощальний лист від доньки до татка з Німеччини, де вона знаходилась у рабстві…

    9 травня відбувся урочистий мітинг біля Братської могили. Присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих і померлих воїнів у період Другої світової війни та воїнів-односельців, які загинули в АТО Коломійця Віталія Валентиновича та Тимченка Олексія Степановича.

   З привітальним словом виступили селищний  голова Олексій Володимирович Данільченко, голова Спілки ветеранів смт. Стеблева Віктор Іванович Логвиненко, вчитель історії Стеблівської ЗОШ ім. І. С. Нечуя-Левицького Олександра Сергіївна Каракай-Менщикова та Андрій Сергійович Хаврусь, директор музею-садиби Івана Семеновича Нечуя-Левицького. По завершенню протоієрей Микола відслужив громадянську панахиду.

Фото без описуАнжела Буценко зачитує листи-трикутники з фронту...

Фото без описуАнсамбль "РОДИНА"

Фото без описуЛариса Машківська

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

    У селах Шендерівка та Нова Буда 9 Травня видався теплим та святковим. О 9 годині розпочалася святкова хода до пам'ятників полеглим воїнам в селі Шендерівка. Від сільскої школи вчителі та учні разом із жителями села пройшли повз меморіал Великої Вітчизняної війни. Із щирими словами привітання виступили в.о.старости сіл Шендерівка та Нова Буда В.М.Щербина та голова ветеранської організації сіл Шендерівка та Нова Буда І.Р. Прохоренко, який народився в Німеччині і з дитинства пізнав всі лихоліття війни. Він згадав, що у 1969 році під час поїздки до Вірменії обізвався чоловік, якого врятувала українська жінка Марія при штурмі Дніпра і з тих пір йому дуже подобалася пісня "Марічка".   Після мітингу біля Братської могили всі жителі та гості села вирушили до сільського Будинку культури на концерт, присвячений Дню Перемоги. Концерт пройшов цікаво - на одному диханні. У кінці концерту ведучий до слова запросив колишню  активну учасницю художньої самодіяльності Катерину Григорівну Педоренко, яка привітала присутніх із святом та заспівала унікальну пісню про ті страшні події, яка передалася їй у спадок  від її матері, а вона передає ці пісні нашому підростаючому поколінню. Після закінчення концерту представники культури та адміністрації поїхали вітати зі святом Перемоги  жителів села Нова Буда.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

   

   У Дацьках 8 травня пeдагог-організатор Дацьківського НВК Саварська Ольга Григорівна провeла Урок мужності до Дня пам'яті та примирeння «Вони у пам’яті народу».

  На захід були запрошені учасники АТО, воїни-інтeрнаціоналісти, учасники бойових дій, в.о.старости Кравчeнко Валентина Петрівна.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

                        


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь