Рішення виконавчого комітету №3 «Про оголошення конкурсу на створення офіційної символіки Стеблівської об'єднаної територіальної громади»

Кількість переглядів: 657
Скликання: 22 СЕСІЯ 7 СКЛИКАННЯ
Сесія: 22 СЕСІЯ 7 СКЛИКАННЯ
Тип документу: Рішення виконавчого комітету
Дата: 20.09.2018
Номер документу: 3
Назва документу: Про оголошення конкурсу на створення офіційної символіки Стеблівської об'єднаної територіальної громади
Прикріплені файли:
  1. Про оголошення конкурсу на створення офіційної символіки Стеблівської об\'єднаної територіальної громади (0.16 МБ)

 

СТЕБЛІВСЬКА СЕЛИЩНА РАДА

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

 

РІШЕННЯ

 

від _20__  вересня  2018 р.                                                                               №  3

 

Про оголошення конкурсу на створення офіційної символіки Стеблівської об'єднаної територіальної громади

 

Відповідно до статей  22, 27 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», з метою збереження історичної та культурної спадщини, утвердження звичаїв і традицій українського народу, сприяння розвитку населених пунктів громади, заслухавши інформацію селищного голови Данільченка О.В., виконавчий комітет Стеблівської селищної ради

ВИРІШИВ:

 

1.Інформацію селищного голови О.В. Данільченка прийняти до відома.

2.Оголосити конкурс на створення офіційної символіки Стеблівської об'єднаної територіальної громади Корсунь-Шевченківського району Черкаської області.

3.Затвердити Положення про проведення конкурсу на створення офіційної символіки Стеблівської об'єднаної територіальної громади Корсунь-Шевченківського району Черкаської області (додаток 1).

4.Затвердити персональний склад конкурсної комісії для проведення конкурсу на створення офіційної символіки Стеблівської об'єднаної територіальної громади Корсунь-Шевченківського району Черкаської області (додаток 2).

5.Вжити заходів щодо оприлюднення інформації про конкурс та залучення до нього учасників, розмістити оголошення в засобах масової інформації та на офіційному сайті Стеблівської селищної ради.

6.Контроль за виконанням рішення покласти на заступника селищного голови Баб′яка О.А.

 

 

Селищний голова                                                            О.В.Данільченко

 

 

Додаток 1

Затверджено рішенням  виконавчого комітету   від ____._____.2018 р. №__

 

ПОЛОЖЕННЯ
про проведення конкурсу на створення офіційної символіки Стеблівської об’єднаної територіальної громади Корсунь-Шевченківського району Черкаської області

І. Загальні положення

 1.1.    Положення про проведення конкурсу на створення офіційної символіки Стеблівської об'єднаної територіальної громади Корсунь-Шевченківського району Черкаської області (далі – Положення) визначає порядок, строки та умови проведення конкурсу на створення офіційної символіки Стеблівської об'єднаної територіальної громади, вимоги до його учасників, вимоги до конкурсних робіт, розмір грошової винагороди переможцям, тощо.

1.2.  Організатором конкурсу є виконавчий комітет Стеблівської селищної ради Корсунь-Шевченківського району Черкаської області.

1.3.  Конкурс проводиться в наступні етапи та строки:

1 етап – подача конкурсних робіт в кольоровому та чорно-білому еталони-малюнки – з 01.10.2018 р. по 01.11.2018 р.;

2 етап – відбір конкурсних робіт на відповідність заявленим вимогам та обрання із них переможця  – з 05.11.2018 р. по 09.11.2018 р.;

3 етап – погодження символіки з Комісією державних нагород та геральдики– з 12.11.2016 по 30.11.2018 р.

4 етап – затвердження Стеблівською селищною радою офіційної символіки Стеблівської об'єднаної територіальної громади – з 01.12.2016 по 28.12.2018 р.

1.3. Конкурсні роботи, подані після закінчення терміну, зазначеного у пункті 1.3 цього Положення, а також ті, які не відповідають вимогам розділу 4 та 5 цього Положення, до участі у конкурсі не допускаються.

1.4. Виконавчий комітет Стеблівської селищної ради залишає за собою право змінити строки проведення конкурсу, а також скасувати конкурс у разі відсутності конкурсних робіт, що відповідають вимогам розділу 4 та 5 цього Положення.

ІІ. Мета і завдання конкурсу

2.1. Конкурс проводиться з метою визначення найкращих конкурсних робіт із створення офіційної символіки Стеблівської об'єднаної територіальної громади, а саме:

- створення ескізу герба та прапора територіальної громади;

- написання тексту та музики гімну територіальної громади.

2.2. Завданнями конкурсу є:

- залучення максимальної кількості учасників до розробки  офіційної символіки Стеблівської об'єднаної територіальної громади;

- поширення інформації про культурне, історичне та духовне надбання, природно-заповідні об'єкти на території Стеблівської об'єднаної територіальної громади;

- пробудження у мешканців територіальної громади почуття патріотизму, поваги та любові до отчого краю, національної самосвідомості;

- розроблення та створення офіційної символіки Стеблівської об'єднаної територіальної громади (герба, прапора, гімну).

 ІІІ. Порядок участі у конкурсі

 3.1. У конкурсі можуть взяти участь як фізичні, так і юридичні особи. Участь може бути як індивідуальна, так і колективна.

3.2. Участь у конкурсі безкоштовна.

3.3. Для участі у конкурсі особа подає заявку, зразок якої додається, та документи визначені розділом 5 цього Положення.

3.4. Учасники можуть подати як одну, так і декілька конкурсних робіт у різних номінаціях.

3.5. Подача учасником конкурсної роботи означає його згоду на її подальше редагування та використання з метою проведення конкурсу.

3.6. У разі надсилання конкурсних робіт електронною поштою учасник надсилає усі документи в електронному вигляді згідно з вимогами розділу 5 цього Положення.

ІV. Вимоги до конкурсних робіт

4.1. Вимоги до ескізу герба та прапора територіальної громади

 

Герб територіальної громади

4.1.1. Ескіз герба Стеблівської об'єднаної територіальної громади повинен бути виконаний на аркуші паперу формату А4. Робота має бути виконана в кольорі. Допускаються різні техніки виконання, в тому числі і комп’ютерна графіка.

4.1.2. Ескіз герба повинен відображати характерні історичну і культурну спадщину, звичаї і традиції території, містити малюнки, або знаки, що здатні передати унікальність та ідентифікувати Стеблівську громаду серед інших територіальних громад.

Прапор територіальної громади

4.1.3. Ескіз прапора Стеблівської об'єднаної територіальної громади повинен бути виконаний на аркуші паперу формату А-4. Робота має бути виконана в кольорі. Допускаються різні техніки виконання, в тому числі і комп’ютерна графіка.

4.1.4. На ескізі прапора має бути розміщений герб або його елементи, інші символи. Співвідношення сторін прапора має становити 2:3.

4.2. Вимоги до тексту та музики гімну територіальної громади

4.2.1. Текст гімну має бути написаний українською мовою. Стиль і лексика тексту мусять відповідати загальновизнаним етично-моральним нормам. Допускається використання місцевих діалектизмів.

4.2.2. Запропонований текст повинен мати високий поетичний рівень, містити ознаки ліричного твору (ритм, рима, благозвучність та ін).

4.2.3. Текст гімну має бути покладений на музику та поданий у вигляді нотного запису.

4.2.4. Додатково учасники конкурсу можуть подавати (надсилати) музику (фонограму) гімну або готовий музичний твір у форматі аудіофайла з розширенням wavmp3 в електронному вигляді або на електронному носії (СD?R диск тощо).

4.2.5. Текст і музика гімну Стеблівської об'єднаної територіальної громади повинні відображати історичну і культурну спадщину, звичаї і традиції території, прагнення жителів громади жити в незалежній українській державі.

4.2.6. Текст і музика мають бути авторськими та не містити плагіату.

V. Вимоги до комплекту конкурсних робіт

5.1. На конкурс зі створення ескізу герба та прапора територіальної громади учасник подає (надсилає) наступні документи:

- заявку на участь у конкурсі (зразок додається);

- кольорове зображення герба Стеблівської об'єднаної територіальної громади (на аркуші паперу формату А4 або в електронному вигляді у форматі jpg, png, gif з розширенням не менше 600 dpi);

- короткий опис герба із зазначенням значення зображених елементів, символів (на аркуші паперу формату А4 або в електронному вигляді у форматі doc, docx);

- кольорове зображення прапора Стеблівської об'єднаної територіальної громади (на аркуші паперу формату А4 або в електронному вигляді у форматі jpg, png, gif з розширенням не менше 600 dpi);

- короткий опис прапора із зазначенням значення його кольорової гамми та зображених на ньому елементів і символів (на аркуші паперу формату А4 або в електронному вигляді у форматі doc, docx).

5.2. На конкурс з написання тексту та музики гімну територіальної громади учасник подає (надсилає) наступні документи:

- заявку на участь у конкурсі роботи (зразок додається);

- текст гімну (на аркуші паперу формату А4 або в електронному вигляді у форматі doc, docx);

- ноти (мелодію) гімну (на нотному аркуші);

- за бажанням – аудіофайл гімну (в електронному вигляді або на CD?R диску у  форматі wav, mp3).

VI. Порядок подачі конкурсних робіт

6.1. Конкурсні роботи подаються або надсилаються поштою до виконавчого комітету Стеблівської селищної ради на адресу: вул. Партизанська, 4, смт. Стеблів,  Корсунь-Шевченківський  район, Черкаська обл., 19451.

6.2. Конкурсні роботи, що подаються в електронному вигляді, надсилаються на електронну скриньку steblivsr@ukr.net з поміткою у назві теми листа «Герб та прапор Стеблівської громади» або «Текст і музика гімну Стеблівської громади».

 

VII. Нагородження переможців конкурсу

 7.1. Переможцями конкурсу є особи, чиї конкурсні роботи, набрали найбільшу кількість голосів за підсумками громадського голосування, та були затверджені Стеблівською селищною радою як офіційна символіка Стеблівської об'єднаної територіальної громади.

7.2. Переможець у конкурсі на кращий герб і прапор територіальної громади одержує грошову винагороду у сумі 3000 (три тисячі) гривень.

7.3. Переможець у конкурсі на кращий текст і музику гімну територіальної громади одержує грошову винагороду у сумі 3000 (три тисячі) гривень.

7.4. Переможці конкурсу за договором зобов’язуються передати виключні майнові авторські та суміжні права на символіку організатору конкурсу – виконавчому комітету Стеблівської селищної ради.

 

Додаток до Положення про проведення конкурсу на створення офіційної символіки Стеблівської об’єднаної територіальної громади Корсунь-Шевченківського району Черкаської області

 

 

Виконавчий комітет

Стеблівської селищної ради

Корсунь-Шевченківського

району Черкаської області

 

 

 

вул. Партизанська, 4, смт. Стеблів,  Корсунь-Шевченківський  район, Черкаська обл., 19451. тел. (04735) 5-90-14

 

 

 

 

 

 

прізвище,  ім’я,  по батькові

 

 

 

місце  проживання

 

 

 

контактний  телефон

 

 

 

електронна  пошта


 

ЗАЯВКА

на участь у конкурсі на створення офіційної символіки

Стеблівської об'єднаної територіальної громади

 

 

Прошу дозволити участь у конкурсі моєї роботи:

 

?

 

зі створення ескізу герба територіальної громади

 

 

 

 

?

 

зі створення ескізу прапора територіальної громади

 

 

?

 

з написання тексту та музики гімну територіальної громади

 

 

З умовами  проведення конкурсу на створення офіційної символіки

Стеблівської об'єднаної територіальної громади ознайомлений та погоджуюсь.

 

 

 

 

 

 

 

 

дата

 

підпис

 


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь