Рішення сесії селищної ради №27- 9/VІІ «Про Положення про преміювання, виплату надбавок та надання матеріальної допомоги працівникам Стеблівської селищної ради та її виконавчого комітету»

Кількість переглядів: 2491
Скликання: 27 СЕСІЯ 7 СКЛИКАННЯ
Сесія: 27 СЕСІЯ 7 СКЛИКАННЯ
Тип документу: Рішення сесії селищної ради
Дата: 21.12.2018
Номер документу: 27- 9/VІІ
Назва документу: Про Положення про преміювання, виплату надбавок та надання матеріальної допомоги працівникам Стеблівської селищної ради та її виконавчого комітету
Прикріплені файли:
  1. Рішення (0.16 МБ)

 

 

 

 

 

СТЕБЛІВСЬКА СЕЛИЩНА РАДА

КОРСУНЬ-ШЕВЧЕНКІВСЬКОГО РАЙОНУ ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ДВАДЦЯТЬ СЬОМА СЕСІЯ СЬОМОГО СКЛИКАННЯ

РІШЕННЯ

21 грудня 2018

 

                    № 27- 9/VІІ

 

 

 

 

 

Про Положення про преміювання, виплату надбавок та надання матеріальної допомоги працівникам Стеблівської селищної ради та її виконавчого комітету

 

 

 

 

 

 

 

             

Відповідно до Законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про службу в органах місцевого самоврядування», «Про оплату праці», Постанови Кабінету Міністрів України від 9 березня 2006 року № 268 «Про упорядкування структури та умов оплати праці працівників апарату органів виконавчої влади, органів прокуратури, судів та інших органів», із змінами та доповненнями, Постанови Кабінету Міністрів України від 24.10.1996 року № 1295 «Про умови оплати праці працівників органів місцевого самоврядування та їх виконавчих органів» ( в частині діючих норм), постанови Кабінету Міністрів України  від 30 серпня 2002 року № 1298 «Про оплату праці працівників на основі Єдиної тарифної сітки розрядів коефіцієнтів оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери», наказу Міністерства праці України від 02.10.1996 року №77 «Про умови оплати праці робітників, зайнятих обслуговуванням органів виконавчої влади, місцевого самоврядування та їх виконавчих органів, органів прокуратури, судів та інших органів» (зі змінами), Колективного договору, з метою стимулювання сумлінного, якісного виконання працівниками селищної ради та її виконавчого комітету своїх посадових обов’язків Стеблівська селищна рада

ВИРІШИЛА:

 

1.Затвердити Положення про преміювання, виплату надбавок та надання матеріальної допомоги працівникам Стеблівської селищної ради та її виконавчого комітету (додано). 

2.Стеблівському селищному голові Данільченку Олексію Володимировичу установити надбавку до посадового окладу в розмірі 50 відсотків з урахуванням доплати за ранг та вислугу років, надавати матеріальну допомогу на оздоровлення та для вирішення соціально-побутових питань в розмірі середньомісячної заробітної плати, здійснювати преміювання в межах фонду оплати праці у розмірі до 200% посадового окладу щомісячно протягом 2019 року, здійснювати преміювання до державних та професійних свят.

3.Надати право селищному голові О.Данільченку встановлювати надбавки до посадових окладів заступнику селищного голови, секретарю селищної ради, посадовим особам місцевого самоврядування, іншим працівникам апарату виконкому селищної ради, здійснювати їх преміювання та надавати матеріальну допомогу на оздоровлення, для вирішення соціально-побутових питань у розмірі середньомісячної заробітної плати в межах фонду оплати праці, відповідно до чинного законодавства України. Розміри виплат, встановлених цим рішенням, змінюються в разі зміни чинного законодавства.

4.Умови преміювання, визначені у цьому Положенні застосовуються з 1 січня 2019 року.

5.Контроль за виконанням цього рішення покласти головного бухгалтера Харченко С.В.. та постійну комісію селищної ради з питань планування, фінансів, бюджету та соціально-економічного розвитку.

 

 

Селищний голова                                                         О.ДАНІЛЬЧЕНКО

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

Рішення селищної ради

від ______________№ ______

 

ПОЛОЖЕННЯ

про преміювання, виплату надбавок та допомоги працівникам Стеблівської селищного ради та її виконавчого комітету

  1. Загальні положення

1.1.Положення про преміювання, виплату надбавок та допомоги працівникам селищної ради та її виконавчого комітету (далі – Положення) розроблено відповідно до Законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про службу в органах місцевого самоврядування», «Про оплату праці», постанови Кабінету Міністрів України від 9 березня 2006 року № 268 «Про упорядкування структури та умов оплати праці працівників апарату органів виконавчої влади, органів прокуратури, судів та інших органів», із змінами та доповненнями, постанови  Кабінету Міністрів України від  24.10.1996 року № 1295 «Про умови оплати праці  працівників органів місцевого самоврядування та їх виконавчих органів» ( в частині діючих норм), постанови Кабінету Міністрів України  від 30 серпня 2002 року № 1298 «Про оплату праці працівників на основі Єдиної тарифної сітки розрядів коефіцієнтів оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери», наказу Міністерства праці України від 02.10.1996 року №77 «Про умови оплати праці робітників, зайнятих обслуговуванням органів виконавчої влади, місцевого самоврядування та їх виконавчих органів, органів прокуратури, судів та інших органів» (зі змінами), Колективного договору.

Положення розроблено з метою посилення впливу матеріального заохочення на покращення результатів роботи посадових осіб апарату Стеблівської селищної ради та її виконавчого комітету, службовців та працівників, що здійснюють обслуговування цих органів, стимулювання сумлінного, якісного виконання ними своїх посадових обов’язків та залежно від ініціативи, за ініціативність, творчий підхід в роботі, добросовісне виконання посадових обов’язків і завдань шляхом врахування їх особистого внеску в загальні результати роботи.

       Дія цього Положення поширюється на всіх працівників селищної ради та її виконавчого комітету.

1.2.Преміювання працівників селищної ради та її виконавчого комітету здійснюється відповідно до їх особистого внеску в загальні результати роботи за підсумками роботи щомісячно.

1.3.У окремих випадках за виконання особливо важливої роботи, або з нагоди державних, професійних свят, за розпорядженням селищного голови, може бути виплачена одноразова премія в межах затвердженого фонду оплати праці.

1.4.Працівникам, які на дату нарахування премії є звільненими незважаючи на те, що вони у місяці, за результатами якого проводиться преміювання, працювали, премії не виплачуються, за винятком працівників, які вийшли на пенсію або звільнилися за станом здоров’я, або перейшли на іншу роботу в порядку переведення.

1.5.Премія не нараховується працівникам за час тимчасової непрацездатності, щорічних відпусток, відпусток за власний рахунок, навчальних відпусток та за період довгострокових відряджень,  у тому числі за кордон.

1.6. Працівникам, яким оголошено догану, премія не виплачується протягом дії дисциплінарного стягнення.

1.7.Граничним розміром премія не обмежується.

  1. Порядок визначення фонду преміювання

2.1.Фонд преміювання працівників селищної ради утворюється в межах коштів, передбачених на преміювання у кошторисі та економії коштів на оплату праці.

2.2.На планування річного фонду преміювання спрямовуються кошти у розмірі  30 відсотків посадових окладів .

2.3. Преміювання працівників здійснюється за рахунок коштів селищного бюджету в межах фонду оплати праці з урахуванням помісячного розподілу асигнувань та економії фонду оплати праці.

2.4.Економія фонду оплати праці утворюється за рахунок незайнятих посад, тимчасової відсутності працівників (у разі відсутності внаслідок тимчасової непрацездатності, перебування у відпустці без збереження заробітної плати, у відпустці у зв’язку з вагітністю та пологами, у частково оплачуваній відпустці для догляду за дитиною), тощо та визначається як різниця між затвердженим у кошторисі фондом оплати праці і фактично використаним.

  1. Показники преміювання та визначення розміру премії

3.1.Преміювання працівників селищної ради та її виконавчого комітету здійснюється за розпорядженням селищного голови, а у разі відсутності – посадовою особою, яка виконує його обов’язки, на підставі оцінки та всебічного аналізу виконання працівниками посадових обов’язків і завдань.

3.2.Преміювання працівників за результатами роботи за місяць здійснюється, у відсотках, в абсолютній сумі до посадового окладу або фонду заробітної плати.

3.3.За результатами роботи за місяць для визначення розміру премії працівникам враховуються такі показники:

              - своєчасне та якісне виконання завдань відповідно до посадових обов’язків працівників апарату селищної ради та її виконавчого комітету, планів роботи селищної ради та виконавчого комітету, виконання додаткових завдань, доручень керівництва;                                               

              - сумлінне виконання своїх посадових обов’язків, ініціатива і творчий підхід у роботі;

              - дотримання виконавської і трудової дисципліни;

              - удосконалення стилю й методів роботи, підвищення професійної кваліфікації;

              - якість підготовлених документів;

               - якісне обслуговування громадян та відсутність у них скарг. 

3.4. Розмір премії залежить від стану виконання показників, зазначених в п. 3.3 цього Положення та особистого вкладу працівника в загальні результати роботи, без обмеження індивідуальних премій максимальними розмірами, але в межах місячного фонду преміювання та економії фонду оплати праці.

3.5.У разі наявності економії фонду оплати праці в цілому за рік також може здійснюватися преміювання працівників за результатами роботи за рік з урахуванням їх особистого вкладу.

3.6.Зменшення відсотку преміювання працівників або позбавлення їх премії здійснюється у разі:

- несвоєчасного розгляду пропозицій, заяв, звернень громадян;

            - неякісного виконання розпоряджень та доручень керівництва ради;

             - порушення строків розгляду документів;

             - недобросовісного виконання посадових обов’язків і завдань;

            - порушення правил внутрішнього трудового розпорядку;

             - наявність дисциплінарного стягнення.

3.7.Щомісячне преміювання, преміювання до державних професійних свят селищного голови проводиться та виплачується за рахунок фонду оплати праці та економії фонду оплати плати на підставі рішення селищної ради, яке приймається одноразово на початку бюджетного року, а у разі необхідності в нього вносяться зміни.

  1. Порядок преміювання

4.1.Головний бухгалтер апарату селищної ради та її виконавчого комітету ради щомісяця до 20 числа визначає загальну суму коштів, яка може бути спрямована на преміювання в даному місяці та середній розмір премії, доводить цю інформацію до відома селищного  голови .

4.2.Визначення конкретного розміру премії кожному працівнику здійснюється за поданням секретаря селищної ради та заступника селищного голови до 22 числа поточного місяця.

4.3.Розмір щомісячної премії секретарю селищної ради, заступнику селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради визначається особисто селищним головою.

4.4. Виплата премії проводиться у межах фонду преміювання та економії фонду оплати праці.

4.5.Премія виплачується одночасно з виплатою заробітної плати.

 

  1. Встановлення надбавок

5.1.Надбавка керівному складу, працівникам апарату селищної ради та її виконавчого комітету за високі досягнення у праці або за виконання особливо важливої роботи встановлюється на визначений термін у розмірі до 50 відсотків (включно) посадового окладу з урахуванням надбавки за ранг посадової особи місцевого самоврядування та вислугу років, а для службовців – до 50 відсотків (включно) посадового окладу з урахуванням надбавки за вислугу років.

5.2.Надбавка за високі досягнення у праці або за виконання особливо важливої роботи встановлюється працівникам за умови сумлінного та якісного виконання ними своїх посадових обов’язків, ініціативності та відсутності порушень трудової дисципліни.

5.3.Надбавка селищному голові встановлюються рішенням селищної ради одноразово на початку бюджетного року, у разі необхідності у рішення вносяться зміни.

5.4.Надбавки секретарю селищної ради, заступнику селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради, іншим працівникам апарату селищної ради та її виконавчого комітету встановлюються за розпорядженням селищного голови одноразово на початку бюджетного року, у разі необхідності в розпорядження вносяться зміни.

5.5.У разі несвоєчасного виконання завдань, погіршення якості роботи і порушення трудової дисципліни надбавка за високі досягнення у праці скасовується або розмір її зменшується у порядку, визначеному для їх встановлення.

5.6.Надбавка за вислугу років посадовим особам місцевого самоврядування встановлюється у відсотках до посадового окладу з урахуванням надбавки за ранг і залежно від стажу служби в органах місцевого самоврядування у таких розмірах: понад 3 роки – 10, понад 5 років – 15, понад 10 років – 20, понад 15 років – 25, понад 20 років – 30, понад 25 років – 40 відсотків відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 9 березня 2006 року № 268 «Про упорядкування структури та умов оплати праці працівників апарату органів виконавчої влади, органів прокуратури, судів та інших органів».      

5.7.Надбавки, зазначені в п.5.1-5.6 виплачується в межах затвердженого фонду оплати праці.

  1. Надання матеріальної допомоги

 

6.1.Посадовим особам місцевого самоврядування та службовцям за розпорядженням селищного голови надається:

        - матеріальна допомога на оздоровлення, що не перевищує середньомісячної заробітної плати при наданні щорічної відпустки;

- матеріальна допомога для вирішення соціально-побутових питань надається  у розмірі, що не перевищує розмір середньомісячної заробітної плати за умови наявності передбачуваного фінансування за фондом оплати праці.

6.2.Матеріальна допомога на оздоровлення, вирішення соціально-побутових питань селищному голові надається за рішенням селищної ради в розмірі, що не перевищує розмір середньомісячної заробітної плати.

6.3.Робітникам, зайнятим обслуговуванням органів місцевого самоврядування, надається матеріальна допомога у розмірі середньомісячного заробітку при  наданні щорічної відпустки.

6.4.Матеріальна допомога, зазначена в п. 6.1-6.3 надається в межах затвердженого фонду оплати праці.

 

 

Секретар                                                                     Т.ЛОГВИНЕНКО

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проект рішення підготувала:

Секретар                                                                                                 Т.Логвиненко

 

Проект рішення погоджено:

Заступник селищного голови                                                                    О.Баб′як

Голова  постійної комісії  з питань

Планування, фінансів, бюджету та соціально – економічного розвитку       М.Лизогуб

 

Спеціаліст(юрист)                                                                                    Ю.Царенко                                                                  

 

 

 

 

 

 

 

 

Рішення підлягає (або не підлягає)

оприлюдненню на веб-сайті

Стеблівської селищної  ради

 


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь