Рішення сесії селищної ради №24-17/VІІ «Про звернення депутатів Корсунь – Шевченківської районної ради Черкаської області»

Кількість переглядів: 440
Скликання: 24 СЕСІЯ 7 СКЛИКАННЯ
Сесія: 24 СЕСІЯ 7 СКЛИКАННЯ
Тип документу: Рішення сесії селищної ради
Дата: 12.10.2018
Номер документу: 24-17/VІІ
Назва документу: Про звернення депутатів Корсунь – Шевченківської районної ради Черкаської області
Прикріплені файли:
  1. Про звернення депутатів Корсунь – Шевченківської районної ради Черкаської області (0.14 МБ)

 

 

 

СТЕБЛІВСЬКА СЕЛИЩНА РАДА

КОРСУНЬ-ШЕВЧЕНКІВСЬКОГО РАЙОНУ ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

 ДВАДЦЯТЬ ЧЕТВЕРТА СЕСІЯ  СЬОМОГО СКЛИКАННЯ

РІШЕННЯ

 

 

Від 12.10. 2018 року

 

 № 24-17/VІІ

 

                                                                                                                                             №

 

Про звернення депутатів

Корсунь – Шевченківської районної ради

Черкаської області

     

         Відповідно до статті 26, статті 59 Закону України « Про місцеве самоврядування в Україні», заслухавши та обговоривши інформацію спеціаліста (юриста) про звернення депутатів Корсунь – Шевченківської районної ради Черкаської області від 29.08.2018 року № 31-1/VII, селищна рада

 

ВИРІШИЛА:

 

1.Інформацію спеціаліста (юриста) виконкому Стеблівської селищної ради Царенко Ю.Ю. прийняти до відома.

2.Підтримати:

 - пункт 1 звернення депутатів районної ради, а саме: «Просимо Кабінет Міністрів України подати пропозиції Президенту України щодо введення надзвичайного стану на території Корсунь – Шевченківського району у зв’язку з масовою загибеллю риби та живих організмів в річці Рось, що призвело до відсутності питної води в центральному водогоні міста Корсуня  - Шевченківського та виникнення реальної загрози життю та здоров’ю жителів міста та району»

- пункт 2 звернення депутатів, а саме: «Просимо Прем’єр Міністра України взяти під особистий контроль розслідування кримінальної справи по даному факту та притягнення винних до відповідальності підприємства, установи чи організації».

- пункт 3 звернення депутатів, а саме: «Просимо міністерство екології та природних ресурсів України забезпечити прозоре розслідування даної ситуації щодо дотримання природоохоронного законодавства та забезпечити відшкодування винними матеріальних збитків нанесених природі».

- пункт 5 звернення депутатів, а саме: «ЗЕА «Новосвіт» здійснювати пропуск води Стеблівської та Корсунь – Шевченківської ГЕСів лише за умови наявності надлишкової води не понижуючи допустимого рівня води НПР».

- пункт 6 звернення депутатів, а саме: «ЗЕА «Новосвіт» забезпечити санітарний скид води через тарований водозапірний щит греблі Корсунь – Шевченківської та Стеблівської ГЕС в об’ємі не менше 2,3 м кубічних за секунду для промивки основного русла р. Рось».

- пункт 9 звернення депутатів, а саме: «Басейновому управлінню водних ресурсів річки Рось забезпечити контроль за щоденним санітарним скидом води з усього каскаду водосховищ, які розташовані на р. Рось в необхідних обсягах, які б забезпечували можливість нормального санітарного скиду води Корсунь – Шевченківським та Стеблівським водосховищ».

3.Пункт 4 звернення депутатів, а саме: «Міській та Стеблівській селищній радам ініціювати, в установленому законом порядку призупинення роботи Стеблівської та Корсунь – Шевченківської ГЕС з 01 червня по 01 жовтня щорічно, якщо ЗЕА «Новосвіт» порушує режими роботи водосховищ та допускає пониження допустимих нормативів рівнів», не підтримати, оскільки керуючись Законом України «Про електроенергетику» від 16.10.1997 року № 575/97-ВР статтею 10 зазначено, що місцеві органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування не мають права втручаються в оперативне регулювання режимів споживання електричної та теплової енергії. Статтею 20 частиною 3 вищезазначеного Закону  передбачено, що рішення про обмеження, тимчасову заборону (зупинення) чи припинення діяльності інших об'єктів електроенергетики приймають місцеві органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування і центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну політику із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів, у межах їх компетенції, передбаченої законами України.

4.Пункт 8 звернення депутатів, а саме: «Міському, Стеблівському селищному головам домогтися відшкодування збитків нанесених природі, які за попередніми даними складають 256 млн. гривень» не підтримати, оскільки  підстави, які підтверджуються конкретними даними щодо суми збитків для подачі позову до суду на ЗЕА «Новосвіт» відсутні.

5.Утриматися від виконання пункту 7 звернення депутатів, а саме: «Рекомендувати Корсунь – Шевченківській міській та Стеблівській селищним радам звернутися до суду з позовними заявами про зміну незаконно прийнятих правил водокористування р. Рось та врахування інтересів громад щодо покращення екологічного стану річки Рось.

6. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію з питань прав людини, законності, депутатської діяльності та етики ( голова комісії Лисак Т.В.)

 

 

Селищний голова                                                                    О.ДАНІЛЬЧЕНКО

 

 

 

 


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь