Пошук

Рішення виконавчого комітету №№ 6 «Про затвердження Положення про порядок встановлення розпорядку роботи об’єктів торгівлі, ресторанного господарства та сфери послуг на території Стеблівської об’єднаної територіальної громади»

Кількість переглядів: 805
Скликання: 23 СЕСІЯ 7 СКЛИКАННЯ
Сесія: 23 СЕСІЯ 7 СКЛИКАННЯ
Тип документу: Рішення виконавчого комітету
Дата: 20.09.2018
Номер документу: № 6
Назва документу: Про затвердження Положення про порядок встановлення розпорядку роботи об’єктів торгівлі, ресторанного господарства та сфери послуг на території Стеблівської об’єднаної територіальної громади
Прикріплені файли:
  1. Файл 1 (0.18 МБ)

 

СТЕБЛІВСЬКА СЕЛИЩНА РАДА

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

РІШЕННЯ

                            

20.09. 2018

 

6

                                                      №

 

Про затвердження Положення про  порядок встановлення розпорядку

роботи об’єктів торгівлі, ресторанного господарства

та сфери послуг на території Стеблівської об’єднаної

територіальної громади

 

Відповідно до п.п. 9 пункту «а» та п.п. 2, 4 пункту «б» статті 30 та частини 1 статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статті 10 Закону України «Про благоустрій населених пунктів», статті 24 Закону України «Про забезпечення санітарного та епідеміологічного благополуччя населення», пункту 13 Постанови Кабінету Міністрів України від 15.06.2006 р. № 833 «Про затвердження Порядку провадження торговельної діяльності та правил торговельного обслуговування населення», з метою недопущення порушень громадського порядку у нічний час доби на території Стеблівської об′єднаної територіальної громади, виконком Стеблівської селищної ради

ВИРІШИВ:

1.Затвердити Положення про  порядок встановлення розпорядку роботи об’єктів торгівлі, ресторанного господарства та сфери послуг на території Стеблівської об’єднаної територіальної громади (додаток 1).

2.Затвердити заяву про встановлення (за погодженням із власниками) зручного для населення розпорядку роботи об’єктів торгівлі, ресторанного господарства, сфери послуг, відпочинку та розваг (додаток 2).

3. Пропонувати суб’єктам підприємницької діяльності усіх форм власності, у встановленому порядку, привести розпорядок роботи закладів у відповідність до цього Положення.

4.Оприлюднити дане рішення в мережі Інтернет за адресою: https://steblivska-gromada.gov.ua/.

5.Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника селищного голови Баб′яка О.А.

 

 

Селищний голова                                                                      О. В. Данільченко

                                                                    

                                                                    

                                                                      Додаток 1 до рішення

                                                                     виконавчого комітету

                                                                               Стеблівської селищної ради

                                                        від                №

 

 

ПОЛОЖЕННЯ

про  порядок встановлення розпорядку роботи об’єктів торгівлі,

ресторанного господарства та сфери послуг на території Стеблівської об’єднаної територіальної громади

 

1.Загальні положення

 

Це Положення визначає основні вимоги до порядку встановлення розпорядку роботи при здійсненні діяльності об’єктів торгівлі, ресторанного господарства та сфери надання послуг населенню (далі об’єкти) на території Стеблівської об’єднаної територіальної громади незалежно від організаційно-правової форми та форми власності та регламентує часові періоди, протягом яких суб’єкт господарювання здійснює діяльність у об’єктах торгівлі, закладах ресторанного господарства та сфери послуг: з 8.00 год. до 22.00 години та з 22.00 до ( за погодженням із виконавчим комітетом

Порядок є обов’язковим до виконання суб’єктами господарювання, їх філіями, відділеннями та іншими відокремленими підрозділами, які здійснюють діяльність у сфері торгівлі та послуг на території Стеблівської об’єднаної територіальної громади.

 

2.Порядок встановлення розпорядку роботи об’єктів торгівлі,  ресторанного господарства та сфери послуг

 

Виконавчим комітетом Стеблівської селищної ради, у межах наданих повноважень, погоджується зручний для населення розпорядок роботи об’єктів торгівлі, ресторанного господарства та сфери послуг шляхом прийняття відповідних рішень.

Рішення виконавчого комітету селищної ради про встановлення розпорядку роботи приймається для суб’єкта господарювання окремо на кожен об’єкт. У разі зміни господарюючого суб’єкта приймається нове рішення у визначений Положенням спосіб.

Суб’єкт господарювання, який бажає встановити розпорядок роботи об´єкта торгівлі, ресторанного господарства чи сфери послуг подає до виконкому Стеблівської селищної ради такі документи:

  • заяву  із зазначенням місця знаходження  об’єкта, типу закладу, розпорядку роботи;
  • копію виписки  із Єдиного державного реєстру  юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців;
  • копії документів, що засвідчують право власності на приміщення, де буде здійснюватись торгівля (надання послуг) або копію договору оренди (суборенди) приміщення у разі оренди;
  • копію документу на право користування земельною ділянкою (для сезонної торгівлі);
  • копію документу, що підтверджує повноваження  заявника, що представляє інтереси юридичної особи;

   Якщо заява подається уповноваженим представником заявника, до неї долучається копія документа, який підтверджує його повноваження.

Особа, яка подала заяву, несе повну відповідальність за повноту та достовірність інформації, що в ній зазначена.

У випадку необхідності під час розгляду звернення уповноважений орган має право звернутись до відповідного державного органу, підприємства, установи чи організації з метою отримання інформації щодо достовірності даних, зазначених у заяві, в порядку та терміни визначені статтею 9 Закону України «Про адміністративні послуги». У такому разі рішення про погодження або відмову у його видачі та оформлення і видача відповідного документу здійснюється уповноваженим органом у встановленому порядку не пізніше ніж на сьомий робочий день з дня реєстрації заяви.

За результатами розгляду уповноваженим органом може бути прийнято рішення про погодження розпорядку роботи закладу чи об’єкту або його відмови.

У встановленні розпорядку роботи закладу може бути відмовлено з наступних підстав:

- подання встановленого переліку документів не в повному обсязі або не зазначення у заяві інформації, яка має бути зазначена;

- встановлення фактів у поданих документах, що не відповідають дійсності, або містять недостовірну інформацію;

- у суб’єкта господарювання відсутні документи на право здійснення певних видів господарської діяльності (ліцензії) або термін дії таких документів закінчився;

- суб’єктом господарювання запропонований цілодобовий режим роботи закладу розташованого в житловому будинку;

- в разі надходжень неодноразових звернень громадян  та матеріалів відповідних контролюючих органів щодо порушень тиші та громадського порядку, пов’язаних із роботою закладу.   

Відмова уповноваженого органу у встановленні розпорядку роботи може бути оскаржена у встановленому діючим законодавством порядку.

Розпорядок роботи для об’єктів торгівлі та сфери послуг погоджується:

– власникам об´єктів торгівлі та сфери послуг – на весь період заняття господарською діяльністю;

– орендарям (суборендарям) об´єктів торгівлі та сфери послуг – на період дії договору оренди (суборенди).

Розпорядок роботи об’єктів в проміжок часу з 08.00 до 22.00 встановлюється за письмовою заявою суб’єкта господарської діяльності з наданням відповідних документів відповідно до п.2 розділу 2 за формою згідно додатку № 1 Положення.

Для встановлення розпорядку роботи об’єктів проміжок часу з 22.00 до 08.00 суб’єкт господарювання подає заяву на адресу виконавчого комітету (надалі – Виконком) за формою згідно з додатком 1 Положення. Заява повинна містити обґрунтування зручності для населення запропонованого розпорядку роботи (наприклад: відсутність підприємств, які надають аналогічні послуги на певній території населеного пункту задоволення потреб населення у продуктах харчування та товарів першої необхідності, тощо). До заяви додаються документи, визначені пунктом 2 Розділу 2 даного Положення.

Суб’єкт господарювання несе відповідальність за достовірність інформації, зазначеної в заяві та документах. У разі не подання документів, які передбачені цим Положенням, заява залишається без розгляду.

Підстави для відмови у видачі рішення виконавчого комітету селищної ради про встановлення режиму роботи об’єктів торгівлі та сфери послуг:

– недостовірність відомостей наданих у документах;

– подання документів не в повному обсязі;

– наявність документально підтверджених порушень вимог чинного законодавства щодо порядку здійснення господарської діяльності, режиму роботи, санітарних норм, інших вимог під час роботи об’єкта.

У разі відмови у видачі документу про встановлення режиму роботи об’єктів торгівлі та сфери послуг суб´єкт підприємницької діяльності може подати документи на повторний розгляд після усунення причин, що стали підставою для відмови.

Документ про встановлення режиму роботи надається суб´єктам господарювання безкоштовно.

Вимагання документів, які не передбачені цим Положенням, забороняється.

 

3.Обов’язки та відповідальність суб’єкта господарювання

 

     Суб’єкт господарювання зобов’язаний:

– дотримуватись правил і норм законодавства у сфері торгівлі, послуг та  ресторанного господарства;

– дотримуватись вимог Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення». В нічний час (з 22-00 до 08-00) забороняється використання на відкритих територіях музичного оформлення та піротехнічних виробів.

 

4.  Відповідальність суб’єкта господарювання

Керівники та власники підприємств:

– несуть персональну відповідальність за  порушення  громадського порядку в приміщеннях та на прилеглій  території і за дотриманням тиші в нічний час;

– повинні забезпечити безпеку працівників та відвідувачів закладів протягом усього часу роботи.

 

  1. Порядок скасування встановленого розпорядку роботи закладу

 

Скасування встановленого розпорядку роботи закладу здійснюється:

– за зверненням суб’єкта господарювання у випадку зміни виду діяльності, власника об’єкта, припинення господарської діяльності, тощо;

– за поданням контролюючих органів щодо систематичного порушення порядку здійснення господарської діяльності, розпорядку роботи, санітарних норм, інших вимог чинного законодавства під час експлуатації закладу.

У разі надходження скарги на порушення громадського порядку та прав громадян, пов’язаних із розпорядком роботи закладу виконкомом селищної ради, після підтвердження інформації, що міститься у скарзі, направляє суб’єкту господарювання лист про усунення порушень.

У випадку не усунення суб’єктом господарювання питання виноситься на розгляд виконавчого комітету селищної ради про скасування встановленого режиму роботи.

Суб’єкт господарювання (його представник) має право бути присутнім на засіданні виконавчого комітету селищної ради при розгляді питання про скасування встановленого розпорядку роботи.

Після прийняття рішення виконавчий комітет селищної ради інформує суб’єкта господарювання про результати розгляду питання про скасування встановленого розпорядку роботи.

Скасування встановленого розпорядку роботи за зверненням суб’єкта господарювання здійснюється шляхом подання заяви довільної форми виконкому Стеблівської селищної ради.

Зміна розпорядку роботи об’єкта господарювання за його ініціативою здійснюється відповідно до цього Положення.

 

6.Порядок оскарження рішення про встановлення режиму роботи об’єктів торгівлі, закладів ресторанного господарства та сфери послуг

 

У разі виникнення суперечностей щодо встановлення розпорядку роботи об’єктів торгівлі, закладів ресторанного господарства та сфери послуг рішення виконавчого комітету Стеблівської селищної ради може бути оскаржене суб’єктом господарювання у встановленому чинним законодавством України порядку.

 

7.Контроль за дотриманням Положення

 

Контроль за дотриманням цього Положення здійснює виконавчий комітет Стеблівської селищної ради і інші органи в межах компетенції, визначеної законодавством.

Суб’єкт господарювання, у разі функціонування об’єкту на території  ради без встановлення розпорядку роботи, несе відповідальність, відповідно до діючого законодавства України.

Заступник селищного голови                                                  О.А.Баб′як

 

 

 

 

 

 

Додаток 2 до Положення

про порядок встановлення розпорядок

 роботи підприємств торгівлі,

ресторанного господарства та надання послуг

на території Стеблівської ОТГ

 

До виконкому Стеблівської селищної ради

від ____________________________________

(повне найменування юридичної особи/ прізвище ім’я по батькові фізичної особи – підприємця) _______________________________________

(місцезнаходження юридичної особи/місце проживання фізичної особи – підприємця, контактний телефон)____________________ _______________________________________


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь